
Bulharsko
Bulharsko je Európsky juhovýchodnej štát ležiaci na balkánský polostrova. Susedí na severe s Rumunskom, na západe so Srbskom as Macedónskom, na juhu s Gréckom a na juhovýchode s Tureckom. Do Bulharska prúdi každým rokom čoraz väčšie množstvo turistov zo všetkých Európskych krajín. Medzi najznámejšie prímorská mesta patrí Primorsko, Sozopol, Nesebar, Zlaté piesky, Slnečné pobrežie, Kranovo. Bulharsko si návětěvníky získava predovšetkým krásou tunajšej krajiny, čistotou mora, pre Slovákmi ľahkú cenovou dostupnosťou a mnohokrát aj bezproblémovú komunikácií.
Dovolenka v Bulharsku, to je najmä teplej a čistej Čierne more bez nebezpečných nástrah a príjemné počasie. Dovolenka v Bulharsku tiež môže znamenať rušný nočný život. Bulharsko má množstvo historických pamiatok a prírodných zaujímavostí.
Bulharské pobrežie Čierneho mora ponúka široké, piesčité pláže. Na kamene, štrk a morské ježky môžete v pokoji zabudnúť. Všetky bulharské pláže na pobreží Čierneho mora můžou návštevníka prekvapiť svojou čistotou.
Bulharsko je lacnejšie ako Chorvátsko, Francúzsko, Taliansko, Španielsko a ďalšie tradičné turistické destinácie. V Bulharsku môžete ochutnať rôzne jedlá typické pre Bulharsko (pravý šopský šalát, kaškaval, musaku a veľa ďalších)
Podnebie na bulharskom pobreží Čierneho mora je podobné stredomorského podnebia. Vyznačuje sa pomerne dlhými, teplými a suchými letami. V Bulharsku je v lete veľmi teplo. Najzaujímavejšie údaje o teplote sú z čiernomorského pobrežia, pretože tam sa najviac jazdí. Cez leto si užijete priemernú teplotu mierne pod 30 ° C, čo znamená naozaj teplo.
Bulharsko sa môže pochváliť aj množstvom pamiatok. Bulharsko sa radí počtom historických a prírodných pamiatok zhruba na 25. miesto spolu s Juhoafrickou republikou a Tuniskom.
Bulharsko je krajina s bohatou históriou. Vďaka tomu tu môžete obdivovať pamiatky, ktoré inak nájdete v Grécku alebo Turecku.
Čo sa týka bulharskej kuchyne, potom vedzte, že pre bulharskú kuchyňu sú jedinečné tri základné zložky, ktoré sa používajú pri príprave pokrmov už od predhistorických čias. Jedná sa o biely slaný syr, ktorý je špecifický svojím zložením a vyrába sa z ovčieho alebo kravského mlieka. Je známy tiež pod označením balkánský syr alebo syr feta. Tento syr je neoddeliteľnou súčasťou rôznych bulharských jedál od šopského šalátu až po Banič.